T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Bahçelievler Şehit Osman Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bahçelievler Şehit Osman Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Adres
SOĞANLI MAH. NECATİ ÜÇLER CAD. BAÇELIEVLER ŞEHIT OSMAN YILDIZ M.TEK.A.LISESI BLOK NO: 22-28 BAHÇELİEVLER / İSTANBUL
Vizyon
-Yaşadığımız yüzyılda hedeflerine ulaşan seçkin bir eğitim kurumu olmaktır. -Sektörde tercih edilen ve takdir gören, ticaret mesleğini seven ve ilgi duyan elemanlar yetiştirmek, -Okulun insan kaynaklarını ve imkanlarını en verimli şekilde eğitim ve öğretime yönlendirmek, -Öğrencilerimizi kendine, ailesine ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek. -Tüm iletişim kaynaklarının açık olduğu, bir arada çalışmaktan mutluluk duyan, bir aile yaratmak için çalışıyoruz.
Misyon
Ekonomik değerleri üst verimlilik normlarına yükselten, milli ve çağdaş değerlere sahip, hizmet sektörüne nitelikli işgücü yetiştirmektir. Biz Türk Milli Eğitiminin Genel ve Özel amaçları doğrultusunda; Milli Eğitimin ilkelerine uygun olarak eğitim-öğretimi gerçekleştirmek, gelişen teknolojiyi yakından izlemek, bunları eğitime yansıtmak, ülkemiz iş ve hizmet sektörünün her alanında görev alabilecek öğrenciler yetiştirmek ve bu yolla nitelikli iş gücü gereksinimini karşılamak için varız. Biz öğrencilerimizi öğrenmeyi öğrenmiş bilgisini gerçek hayatta kullanabilen, değişime ve gelişime ayak uydurabilmeleri için uygun ortam ve fırsatlar yaratmak için varız.
Öğretim Şekli :Tekli
Ulaşım
Bayezıt´tan 97B ve Bakırköy´den 98E kalkarak E5 üzerinden Okulumuzun önünden geçmektedir. Şirinevlerden Soğanlı minibüsleri ile ulaşım sağlanabilir.
Basketbol, Satranç, Futbol, Masa Tenisi, Voleybol
Tubitak 4006
Proje Çalışmaları
Umudum Öğretmenim, İstanbul´u Okuyorum, Sıfır Atık, Patent ve Marka Tescil, Veli Akademileri, Eğitimde İyi Örnekler
Kütüphane Kitap Sayısı: 2150 (10.10.2022 yılında güncellenmiştir.)